Met Meneer Octopus in zee gegaan.

Sorry voor de woordgrap.

Wat is content marketing?

Content marketing is een marketingtechniek waarbij er waardevolle en relevante content gecreëerd en verspreid wordt, met als doel om meer bekendheid te krijgen. Om zichtbaar te zijn voor je doelgroep en uiteindelijk om ze aan je te binden.

Meneer Octopus gelooft in de kracht van content. Want met alles wat je op het internet doet is content gemoeid. Blogs lezen, video’s bekijken en plaatjes checken op social media: allemaal content. 

Gemaakt om gezien te worden

Om online het verschil te kunnen maken creëert Meneer Octopus unieke, opvallende en waardevolle content. En zorgt hij dat het meteen een podium krijgt om op te schitteren. Voor dingen die gemaakt zijn om gezien te worden.

Bovendien zijn ook de zoekmachines gek op die dingen, waardoor je met een effectieve strategie ook nog eens bijdraagt aan betere resultaten op het gebied van SEO en je dus nóg meer bezoekers naar je site trekt. Win-win.

Content marketing uitbesteden

Slimme content helpt je op te vallen en zet een strategisch beeld van je bedrijf neer. Essentieel voor online succes. En daarom kun je maar beter niet aan lopen klooien en gewoon je content marketing uitbesteden aan de specialist. Aan Meneer Octopus om precies te zijn, want hij

 • helpt tunnelvisie voorkomen
 • werkt op basis van data en jouw input
 • is creatief, flexibel en ervaren
 • haalt betere resultaten dan jij zelf
 • bespaart je tijd en energie

Werkwijze

Meneer Octopus doet niet zomaar wat. Hij maakt niet zomaar een beetje leuke dingen. Weten wat te maken, op welk platform dat te publiceren en waarom, vraagt om meer dan een onderbuikgevoel. Dat vraagt om data.

Daarom doet Meneer Octopus eerst een uitgebreide data-analyse om te ontdekken naar welke informatie jouw doelgroep precies op zoek is. Zodat-ie er voor kan zorgen dat jouw bedrijf naar voren komt als potentiële klanten die informatie ook daadwerkelijk zoeken.

Geen natte vingerwerk, dus. Maar content marketing op grond van een zorgvuldig uitgedachte strategie en gebaseerd op echte data. Dat maakt Meneer Octopus in staat om specifieke, waardevolle content te creëren die inspeelt op de behoefte van de markt. Verpakt in een opvallend jasje.

Van strategie naar creatie

Content die gedeeld wordt en waar anderen naar linken is origineel en uitdagend. Maar voor een maximale online impact moet het ook een onderdeel zijn van een groter plan. Van een campagne gebaseerd op een content marketing strategie.

Die strategie is voor iedere onderneming weer anders. Want iedere onderneming kent een eigen doelgroep met weer eigen behoeften. Meneer Octopus stemt de strategie af op die behoeften en creëert de content die daarbij past.

Blogs

Zakelijk bloggen geeft een enorme boost aan je online zichtbaarheid. Door het delen van interessante blogs met waardevolle informatie ontwikkel je ook een sterke relatie met bestaande én nieuwe klanten en zet je jouw bedrijf neer als autoriteit in je branche.

Paar probleempjes: je hebt geen makkelijke, vlotte pen en al helemaal geen tijd om regelmatig een artikel te publiceren. Daar ben je immers ook geen ondernemer voor geworden. Maar Meneer Octopus wel en dus kun je bij hem lekkere blogs laten schrijven.

En als ervaren SEO tekstschrijver weet hij ze ook nog eens perfect in te richten voor de zoekmachines.

E-mails

E-mail is nog steeds een krachtige en bovendien kostenefficiënte tool om je doelgroep te bereiken. Vooral in de B2B sector. Maar dan moet je wel de aandacht weten te trekken. Weten op te vallen in de toch al overvolle inbox van je (potentiële) klant.

Meneer Octopus zorgt voor effectieve e-mail marketing: e-mails en nieuwsbrieven die geopend én gelezen worden. Daarbij maakt-ie meteen van de mogelijkheid gebruik om wat elementen te testen, zodat die kennis ingezet kan worden om de volgende mail nóg effectiever te laten zijn.

Social media posts

Nagenoeg iedere content marketing strategie omvat het gebruik van social media. En terecht, want het is een effectieve manier om je nieuwe content onder de ogen van je doelgroep te brengen. Maar ook om je onderneming een gezicht te geven.

Daarom zet Meneer Octopus de social media kanalen niet alleen in om content te verspreiden, maar ook om je onderneming wat kleur op de wangen te geven. Met originele inhakers of een flauw woordgrapje verovert-ie een prominent plekje op de tijdlijn van je volgers. En in hun harten, natuurlijk.

Infographics

Infographics maken data, kennis en verhalen visueel. Je kunt er complexe onderwerpen mee versimpelen en relatief saaie zaken toch leuk weergeven. Ideaal voor stappenplannen en handleidingen, bijvoorbeeld.

Bovendien trekken infographics direct de aandacht, zijn ze gemakkelijker te verwerken dan grote lappen tekst, verhogen ze je autoriteit en zijn ze makkelijk te delen. Door jezelf en door anderen. Meer exposure met één druk op de knop.

Waarom content marketing uitbesteden?

Content marketing vormt het hart van je online marketing. Tenminste, als je het Meneer Octopus vraagt. Want het geeft je uiteindelijk niet alleen meer zichtbaarheid in de zoekresultaten, maar zorgt er ook voor dat je meer bekendheid geniet op alle andere online kanalen.

Daarbij werkt Meneer Octopus met een effectieve campagne ook meteen aan je imago. Door opvallende content vol nuttige informatie te creëren vormt het publiek een vriendelijk en behulpzaam beeld van je bedrijf. En denken ze eerder aan je als ze jouw diensten of producten nodig hebben.

Veel te belangrijk om zelf te doen dus. En al helemaal als je er geen of weinig verstand van hebt is content marketing uitbesteden de beste beslissing die je dit jaar nog kunt nemen. By far.

Creaties die blijven plakken

Meneer Octopus weet als geen ander creatieve content te maken. Blogs, e-mails en social media berichten die kietelen en blijven plakken. Daarmee geeft-ie kleur aan de online aanwezigheid van jouw bedrijf en draagt-ie bij aan onder andere:

 • betere posities in Google
 • meer bezoekers naar je website
 • meer autoriteit in je vakgebied
 • meer potentiële klanten.

Laten we eens kijken naar de manier waarop content marketing uitbesteden ook jouw bedrijf in de online spotlights kan zetten. Geheel vrijblijvend, natuurlijk. Je zit nergens aan vast. Ook niet aan irritante nieuwsbrieven, nee.

Samenwerken?

Leuk! Neem vrijblijvend contact op met Meneer Octopus of vul onderstaand formuliertje in. Don’t worry, je zit nergens aan vast. Ook niet aan irritante nieuwsbrieven.

Zeg eens hallo.


  Anders nog iets?

  Dit doe ik ook allemaal.

  Laatste blogs.

  Beter dan dat boek op je nachtkastje.