Met Meneer Octopus in zee gegaan.

Sorry voor de woordgrap.

Kijken, kijken, niet kopen.

Je hebt honderden euro’s geïnvesteerd in SEO of Google Ads. En met succes, want je trekt nu een heleboel bezoekers naar je website en je advertenties worden ook goed bekeken. Maar het levert niks op. Geen verkopen. Geen offerte aanvragen. Niks. Dan is er iets mis. Een conversie optimalisatie (CRO) specialist ontdekt wat dat dan is … en fixt het voor je in 3 simpele stappen:

Stap 1: Analyseren.

Het begin van de werkzaamheden van iedere freelance CRO specialist: analyseren. Ik volg de customer journey die jouw klanten afleggen, pak de webstatistieken erbij en bekijk hoe bezoekers zich op je website gedragen. De hele reutemeteut. Alles om de data te verzamelen die ik nodig heb om in kaart te brengen waar jouw klanten afhaken.

Stap 2: Testen.

Next up: a/b testing. Of multivariaat testen (maar daar zal ik je nu verder niet mee lastig vallen). Hierbij maak ik een tweede versie van de pagina’s waar het mis gaat, maar dan met een kleine aanpassing. Een kleine verbetering op basis van principes uit de neuromarketing, psychologie en mijn ervaring als freelance CRO specialist.

Stap 3: Resultaten checken.

Werkt de aangepaste pagina beter dan het origineel? Klikken meer mensen op je koopknop? Schrijven ze zich in voor je nieuwsbrief? Of stromen de offerte aanvragen nu ineens wél binnen? Mooi. Dan implementeren we de veranderingen en gaan we meteen door met het volgende verbeterpunt voor een nóg betere website.

freelance cro specialist

I ❤ optimaliseren.

Ken je die types die altijd denken dat het beter kan? Zo eentje ben ik dus. Ik vind altijd wel ergens een verbeterpuntje. En niet alleen op websites en webshops. Ik buig me bijvoorbeeld ook graag over (digitale) advertenties op Google of social media. Of ik bekijk of je je afwasmachine de volgende keer toch niet beter anders kunt inpakken.

Iemand nog vragen?

Wil je weten welke tools ik gebruik? Wat een freelance CRO specialist zoal kost (antwoord: dat ligt eraan)? Of wil je dat ik even een keer snel naar je website kijk en je meteen al wat adviezen geef? Geen probleem. Daarvoor neem je gewoon even contact met me op. Ik bijt niet.

Zeg eens hallo.


    Anders nog iets?

    Dit doe ik ook allemaal.

    Laatste blogs.

    Beter dan dat boek op je nachtkastje.