Met Meneer Octopus in zee gegaan.

Sorry voor de woordgrap.

Ik ben een SEO copywriter.

Ik ben een SEO copywriter. Of beter: copywriter met SEO kennis. Want ik schrijf in eerste instantie niet voor Google, maar voor je bezoekers. Daar gaat het namelijk om. Die moeten overtuigd of geïnformeerd worden. Actie ondernemen. Anders heb je helemaal voor niets nieuwe SEO teksten laten schrijven. En dat zou zonde zijn.

De meerwaarde van SEO teksten laten schrijven.

Even eerlijk: iedereen kan webteksten optimaliseren. Download en installeer een plugin (Yoast), loop de checklist na en klaar is Kees. Daar zit het ‘m de meerwaarde niet zozeer in. SEO teksten laten schrijven door een professional (ik dus) maakt voor jou het verschil met 3 dingen: een zoekwoordenanalyse, slimme formatting en kennis van conversie optimalisatie.

1) De zoekwoordenanalyse.

Voor dat ik aan de slag ga, doe ik een uitgebreide zoekwoorden analyse. Ik check welke keywords commercieel het meest interessant zijn, maar ook hoe sterk de concurrentie is en de zoekintentie is waarmee mensen die zoektermen gebruiken. Zo weet je zeker dat je überhaupt kunt scoren met je nieuwe teksten én dat ze ook echt waardevol zijn voor bezoekers.

2) Slimme formatting.

Schrijven voor websites is iets anders dan schrijven voor brochures, artikelen in vakbladen en andere geprinte dingen. Mensen lezen korter. Sneller. En bovenal: niet alles. Daarom schrijf ik mijn teksten in een slim format dat past bij je website – en bij de wensen van de lezer.

3) Conversie optimalisatie.

Dit is een dikke bonus. Bij een professionele copywriter kun je SEO teksten laten schrijven die overtuigen. Die bezoekers triggeren. Nieuwsgierig maken. Prikkelen. Of in mijn geval: kietelen en blijven plakken. Heb jij even mazzel dat ik ondertussen ook nog werk als freelance conversie optimalisatie specialist.

Dit is wat je kunt verwachten.

In het kort: creatieve website teksten op basis van slim gekozen keywords, gegoten in een lekker leesbaar format en overtuigend geschreven. En natuurlijk met belangrijke elementen als (let op, nu wordt het technisch):

 • een pakkende SEO titel & meta description
 • scanbare headings (h1, h2, etc.)
 • semantisch gerelateerde termen
 • en eventueel relevante interne links

Zo in je mailbox. Alleen nog even knippen en plakken. SEO teksten laten schrijven is bij niemand anders zo makkelijk en snel geregeld.

De kosten van SEO teksten laten schrijven.

Wil je natuurlijk weten. Snap ik. De exacte kosten zijn afhankelijk van de lengte van de tekst en de complexiteit van het onderwerp. Vaak kun je dan denken aan een vaste prijs van €75 per tekst. Ik werk niet op basis van een uurtarief, want zo betaal jij niet extra als ik toevallig zelf even geen inspiratie heb. Wel zo eerlijk.

Wil je weten wat ik kan?

Dat snap ik ook! Stuur me daarom je huidige teksten eens op en krijg wat handige feedback (gratis), vraag me naar een paar voorbeeldjes of laat me een proeftekst voor je schrijven. Kun je gewoon even contact met me voor opnemen.

Zeg eens hallo.


  Anders nog iets?

  Dit doe ik ook allemaal.

  Laatste blogs.

  Beter dan dat boek op je nachtkastje.