Met Meneer Octopus in zee gegaan.

Sorry voor de woordgrap.

Wat is zoekmachine marketing precies?

Zoekmachine marketing is eigenlijk niets meer dan het promoten van je website in Google. Met deze vorm van marketing probeer je simpelweg een zo goed mogelijke positie te bemachtigen in de zoekresultaten wanneer iemand zoekt naar jouw producten, diensten of een oplossing voor hun probleem.

Kortom, je wilt zo hoog mogelijk komen. Dat kan op twee manieren; met SEO (gratis zoekresultaten) en SEA (betaalde advertenties).

SEO.

Met SEO, ook wel search engine optimization of zoekmachine optimalisatie (als je van gewoon Nederlands houdt), richt je je op de organische zoekresultaten. Dat zijn de resultaten die Google geeft als je zoekt op een bepaalde term. Degene die hier bovenaan staat krijgt uiteraard de meeste bezoekers. Precies wat je wil. Wat iedereen wil. De concurrentie is moordend en daarom heb je waarschijnlijk een zoekmachine marketing specialist nodig. Of SEO freelancer (ben ik ook!).

SEA.

SEA, voluit search engine advertising, is het adverteren in Google. Hierbij probeer je bezoekers juist te trekken met slimme advertenties op boven de organische zoekresultaten. Daarmee ben je dus direct zichtbaar in de zoekmachines – maar iedere klik kost je wel geld. Gelukkig voor jou ben ik ook Google Ads specialist en weet ik precies hoe je die kosten drukt -terwijl je advertenties juist steeds beter lopen.

freelance zoekmachine marketing specialist
Slechtste stockphoto ever. Graag gedaan.

Dit doe ik als zoekmachine marketing specialist.

Als zoekmachine marketing specialist houd ik me dus bezig met SEO, SEA en alles wat daar mee gemoeid is. Met een uitgebreide zoekwoorden analyse vind ik bijvoorbeeld de beste keywords voor je. Op basis daarvan optimaliseer ik je huidige webteksten of schrijf ik nieuwe SEO teksten en blogs voor je. En ondertussen zet ik ook een effectieve Google Ads campagne op.

Alles-in-één. Dat werkt wel zo prettig. En efficiënt.

Maar eerst bepalen we jouw online strategie.

Het kan namelijk zijn dat de concurrentie te groot is om met SEO je doelen te bereiken. Dat we er te veel tijd in geld in moeten steken of dat je simpelweg meteen resultaten wilt (SEO is namelijk een long term game). Andersom kan het ook zijn dat er juist relatief eenvoudig veel te winnen valt met wat zoekmachine optimalisatie en dat we je budget beter daarvoor kunnen gebruiken.

Mijn tarieven.

Als zoekmachine marketing specialist lever ik maatwerk. Mijn werkzaamheden zijn immers afhankelijk van jouw persoonlijke doelen, van je branche en van de competitie waarmee we te dealen hebben. De kosten verschillen dus ook per project. Daarom maak ik graag een vaste prijs op basis van een uurtarief van €75. Weet je precies waar je aan toe bent. Geen verrassingen achteraf. Dat scheelt weer.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Of wil je meer weten over wat ik als zoekmachine marketing specialist voor je kan betekenen? Neem gerust even contact met me op.

Zeg eens hallo.


    Anders nog iets?

    Dit doe ik ook allemaal.

    Laatste blogs.

    Beter dan dat boek op je nachtkastje.