Wat is Answer the Public?

Answer the Public is een zoekwoordentool die gerelateerde vragen en autocomplete zoekopdrachten in een ‘word cloud’ weergeeft. In feite combineert het je zoekwoord met vraagwoorden en vergelijkingen. Daarmee geeft het inzicht in wat mensen graag willen weten over een bepaald onderwerp – en waar jij dus over wilt schrijven.

Voorbeeldje.

Als voorbeeld gebruikt Answer the Public zelf ‘shorts’. In het Nederlands ‘korte broek’. Als dat je zoekwoord is, dan geeft de tool je onder andere de volgende suggesties:

 • hoe rafel je een korte broek
 • welke korte broek bij dikke bovenbenen
 • wanneer korte broek kind
answer the public voorbeeld

Je zou al die termen door in de keywordplanner van Google Ads kunnen gooien (of in een andere keywordtool) en je weet precies waar mensen veel naar zoeken en wat interessant is om over te schrijven. Handig voor je zoekwoordenonderzoek! Bovendien kun je Answer the Public gratis gebruiken … 2 keer per dag. Of je moet upgraden en 99 dollar per maand betalen.

Gratis Answer the Public alternative voor keywords in het Nederlands.

Zeker als je wat meer blogt (of veel SEO teksten schrijft), dan is die 2 keer per dag natuurlijk veel te weinig. Gelukkig is er een Answer the Public alternatief dat je gratis en oneindig vaak kunt gebruiken. Deze workaround werkt ook in het Nederlands en geeft je vaak ook nog eens meer resultaten.

En zo werkt het:

1. Ga naar mergewords.com.

Ga eerst naar mergewords.com en vul daar in de eerste kolom alle vraagwoorden uit Answer the Public in: wanneer, welke, wat, waarom, waar, wie, welk, is en hoe. In de tweede kolom vul je jouw zoekwoord in. In dit geval dus ‘korte broek’. Druk op Merge! en kopieer de gecombineerde resultaten.

mergewords answer the public alternative

2. Ga naar keywordsheeter.com.

Ga vervolgens naar keywordsheeter.com. Laat je niet voor de gek houden door het verschrikkelijke crappy design. Deze tool is namelijk echt goud waard. Geloof me. Plak de resultaten in het veld en druk op Sheet Keywords.

keywordsheeter answer the public nederlands alternatief

Je hebt nu een nieuw project geopend. Als het goed is, staan alle vragen met betrekking tot je zoekwoord er nu in. Druk op Start Job en laat de tool zijn werk doen.

screenshot keyword sheeter nederlands

3. Haal koffie.

Keyword Sheeter heeft even wat tijd nodig om zijn ding te doen. Kun je net zo goed even koffie halen. Of thee. Ook goed.

4. Check de volumes.

Keyword Sheeter blijft haast oneindig lang nieuwe ideeën geven, dus stop de tool gerust als ‘ie bij de vragen met ‘hoe’ is geweest. Kopieer nu opnieuw alle vragen, plak ze in Google Keywordplanner (of dus die andere keywordtool die je gebruikt) om de zoekvolumes te checken en noteer de meest relevante resultaten.

Et voilà! Dezelfde resultaten dan Answer the Public – en meer. In het geval van de term ‘korte broek’ maar liefst twee keer zoveel: 38 om 76! Flink wat input voor je content marketing!

Answer the Public prepositions & comparisons.

Answer the Public geeft ook veelgebruikte prepositions (voorzetsels) en comparisons (vergelijkingen) in combinatie met je zoekwoord. En ook daarvoor kun je bovenstaand alternatief gebruiken. Op mergewords.com zet je dan de volgende termen in de eerste kolom en vervolgens volg je gewoon de rest van de stappen:

Prepositions/voorzetsels:

 • zonder
 • bij
 • naar
 • als
 • voor
 • met
 • in

Comparisons/vergelijkingen:

 • of
 • versus
 • gelijk
 • vs
 • en

Nog meer longtails?

Voor nog meer varianten met je zoekwoord (longtail keywords) zoals Answer the Public geeft onder de kopjes ‘related’ en ‘alphabeticals’, kun je jouw zoekwoord ook zonder al die combinaties in Keyword Sheeter proppen en kijken wat eruit rolt. Of je gebruikt een andere gratis tool als Keywordtool.io. Whatever floats your boat.

Voor- en nadeel van dit gratis Answer the Public alternative .

Het grote voordeel van dit Answer the Public alternative is dat het ook goed werkt met zoektermen in het Nederlands. Het nadeel ervan is dat het alleen goed werkt met zoektermen in het Nederlands.

Is je zoekwoord bijvoorbeeld ook een Engels woord? Dan is de kans groot dat Keyword Sheeter je dan ook Engelse vragen, voorzetsels en vergelijkingen geeft. Je lost dat overigens makkelijk op door de Sheeter te stoppen en je voorzetsels, vraag- en vergelijkingswoorden één voor één in te voeren in het vakje met Positive filter. Is alleen even wat werk.

Conclusie.

De Mergewords-Keyword Sheeter combo is dus een prima Nederlands Answer the Public alternative. Oké, het duurt misschien net even wat langer voordat je resultaten krijgt, maar je kunt het wel oneindig vaak gratis gebruiken en je krijgt nog meer (en betere) output ook. Oh, en het is gratis. Zei ik al dat het gratis was?

Zijn er nog vragen?

Heb je nog vragen? Shoot me a message. Ken je nog een ander Nederlands Answer the Public alternatief dat gratis te gebruiken is én makkelijk en snel veel resultaten geeft? Shoot me dan zeker a message.


Message shooten

Zeg eens hallo.


  Laatste blogs.

  Beter dan dat boek op je nachtkastje.