Content marketing

Waardevolle content helpt je om op te vallen en een sterk beeld van je onderneming neer te zetten. Essentieel voor online succes.

Gemaakt om gezien te worden

Content marketing is een marketingtechniek waarbij er waardevolle en relevante content gecreëerd en verspreid wordt, met als doel om meer bekendheid te krijgen. Om zichtbaar te zijn voor je doelgroep en uiteindelijk om ze aan je te binden.

Meneer Octopus gelooft in de kracht van content. Want met alles wat je op het internet doet is content gemoeid. Blogs lezen, video’s bekijken en plaatjes checken op social media: allemaal content. 

Om online het verschil te kunnen maken creëert Meneer Octopus unieke, opvallende en waardevolle content. En zorgt hij dat het meteen een podium krijgt om op te schitteren. Voor dingen die gemaakt zijn om gezien te worden.

Bovendien zijn ook de zoekmachines gek op die dingen, waardoor je met effectieve content marketing ook nog eens bijdraagt aan betere resultaten op het gebied van SEO. En je dus nóg meer bezoekers naar je site trekt. Win-win.

Werkwijze

Meneer Octopus doet niet zomaar wat. Hij maakt niet zomaar een beetje leuke dingen. Weten wat te maken, op welk platform dat te publiceren en waarom, vraagt om meer dan een onderbuikgevoel. Dat vraagt om data.

Daarom doet Meneer Octopus eerst een uitgebreide data-analyse om te ontdekken naar welke informatie jouw doelgroep precies op zoek is. Zodat-ie er voor kan zorgen dat jouw bedrijf naar voren komt als potentiële klanten die informatie ook daadwerkelijk zoeken.

Geen natte vingerwerk, dus. Maar content marketing op grond van een zorgvuldig uitgedachte strategie en gebaseerd op echte data. Dat maakt Meneer Octopus in staat om specifieke, waardevolle content te creëren die inspeelt op de behoefte van de markt. Verpakt in een opvallend jasje.

Zelf de kracht van content marketing ervaren? Neem vrijblijvend contact op met Meneer Octopus en laat je inspireren door de mogelijkheden. Of lees verder en ontdek wat-ie allemaal voor je kan betekenen op het gebied van content creatie.

contentmarketing specialist

Van content marketing strategie naar creatie

Content die gedeeld wordt en waar anderen naar linken is origineel en uitdagend. Maar voor een maximale online impact moet het ook een onderdeel zijn van een groter plan. Van een campagne gebaseerd op een content marketing strategie.

Die strategie is voor iedere onderneming weer anders. Want iedere onderneming kent een eigen doelgroep met weer eigen behoeften. Meneer Octopus stemt de strategie af op die behoeften en creëert de content die daarbij past:

Blogs

Zakelijk bloggen geeft een enorme boost aan je online zichtbaarheid. Door het delen van interessante blogs met waardevolle informatie ontwikkel je ook een sterke relatie met bestaande én nieuwe klanten en zet je jouw bedrijf neer als autoriteit in je branche.

Paar probleempjes: je hebt geen makkelijke, vlotte pen en al helemaal geen tijd om regelmatig een artikel te publiceren. Daar ben je immers ook geen ondernemer voor geworden. Maar Meneer Octopus wel. En als ervaren SEO tekstschrijver ze ook nog eens perfect in te richten voor de zoekmachines.

E-mails

E-mail is nog steeds een krachtige en bovendien kostenefficiënte tool om je doelgroep te bereiken. Vooral in de B2B sector. Maar dan moet je wel de aandacht weten te trekken. Weten op te vallen in de toch al overvolle inbox van je (potentiële) klant.

Meneer Octopus zorgt voor e-mails en nieuwsbrieven die geopend én gelezen worden. Daarbij maakt-ie meteen van de mogelijkheid gebruik om wat elementen te testen, zodat die kennis ingezet kan worden om de volgende mail nóg effectiever te laten zijn.

Social media posts

Nagenoeg iedere content marketing strategie omvat het gebruik van social media. En terecht, want het is een effectieve manier om je nieuwe content onder de ogen van je doelgroep te brengen. Maar ook om je onderneming een gezicht te geven.

Daarom zet Meneer Octopus de social media kanalen niet alleen in om content te verspreiden, maar ook om je onderneming wat kleur op de wangen te geven. Met originele inhakers of een flauw woordgrapje verovert-ie een prominent plekje op de tijdlijn van je volgers. En in hun harten, natuurlijk.

Infographics

Infographics maken data, kennis en verhalen visueel. Je kunt er complexe onderwerpen mee versimpelen en relatief saaie zaken toch leuk weergeven. Ideaal voor stappenplannen en handleidingen, bijvoorbeeld.

Bovendien trekken infographics direct de aandacht, zijn ze gemakkelijker te verwerken dan grote lappen tekst, verhogen ze je autoriteit en zijn ze makkelijk te delen. Door jezelf en door anderen. Meer exposure met één druk op de knop.

Waarom content marketing?

Content marketing vormt het hart van je online marketing. Tenminste, als je het Meneer Octopus vraagt. Want het geeft je uiteindelijk niet alleen meer zichtbaarheid in de zoekresultaten, maar zorgt er ook voor dat je meer bekendheid geniet op alle andere online kanalen.

Daarbij werkt Meneer Octopus met een effectieve campagne ook meteen aan je imago. Door opvallende content vol nuttige informatie te creëren vormt het publiek een vriendelijk en behulpzaam beeld van je bedrijf. En denken ze eerder aan je als ze jouw diensten of producten nodig hebben.

Creaties die blijven plakken

Meneer Octopus weet als geen ander creatieve content te maken. Blogs, e-mails en social media berichten die kietelen en blijven plakken. Daarmee geeft-ie kleur aan de online aanwezigheid van jouw bedrijf en draagt-ie bij aan onder andere:

  • betere posities in Google
  • meer bezoekers naar je website
  • meer autoriteit in je vakgebied
  • meer potentiële klanten.

Laten we eens babbelen over hoe content marketing jouw bedrijf in de online spotlights kan zetten. Geheel vrijblijvend, natuurlijk. Vul onderstaand formulier in en laat je inspireren door Meneer Octopus.

Hoe kan Meneer Octopus je helpen?

Geen zorgen. Meneer Octopus gebruikt je gegevens alleen om je antwoord te geven. Verder niets. Je krijgt dus geen irritante nieuwsbrieven, bijvoorbeeld. En je zit ook nergens aan vast. Wel zo prettig.