Met Meneer Octopus in zee gegaan.

Sorry voor de woordgrap.

Word een online autoriteit

Waar ga je naartoe als je hulp nodig hebt? Juist, naar een expert. Naar een autoriteit op het gebied waarbij je wat hulp kunt gebruiken. Met linkbuilding verhoog je je eigen online autoriteit. In de ogen van de zoekmachines en uiteindelijk ook in die van gebruikers. En dus trek je zo meer bezoekers naar je website.

En kom hoger in Google

Je kunt een inkomende link vanaf een andere website namelijk zien als een ‘stem’ of ‘aanbeveling’ voor jouw website. Hoe meer stemmen je hebt, hoe meer mensen jouw website blijkbaar waarderen – en hoe meer ook Google jouw website waardeert. Met hogere rankings als gevolg. 

Wat kun je verwachten?

Linkbuilding uitbesteden aan Meneer Octopus betekent onder andere:

 • meer bezoekers naar je website (ongeacht je positie in de zoekresultaten)
 • sterkere relaties met de juiste mensen
 • een positief beeld van je bedrijf
 • duurzame en betere resultaten met SEO

Linkbuilding is een krachtige tool voor meer online succes. Besteed het daarom uit aan een pro om er zeker van te zijn dat je er het maximale uit haalt. Scheelt geld, tijd en een hoop gedoe.

Werkwijze: analytisch & strategisch

Linkbuilding draait allemaal om kansen zien en kansen pakken. Daarom speurt Meneer Octopus het hele internet af op zoek naar vermeldingen van jouw bedrijf  waar geen link bij te vinden is. En hij analyseert de links van je grootste concurrenten om alle relevante websites uit jouw branche te identificeren.

Vervolgens stelt-ie een een strategisch plan de campagne op waarin hij uitwerkt hoe iedere partij overgehaald kan om een link naar jouw website te plaatsen. Je kunt daarbij onder andere denken aan het schrijven van gastblogs en het versturen van persberichten. Public relations in een modern jasje.

Kwaliteit boven kwantiteit

De kwaliteit van je inkomende links is veel belangrijker dan het aantal. Beter één kwalitatieve link dan tien slechte. Ga maar na. Een aanbeveling van een expert heeft veel meer invloed dan meerdere aanbevelingen van je buurvrouw en haar drie zussen. Zo werkt het ook met linkbuilding, dus gaat Meneer Octopus alleen op zoek naar de meest invloedrijke links.

Voor een gezond backlinkprofiel

Not all links are created equal. Voor de beste resultaten van je zoekmachine optimalisatie heb je een natuurlijk linkprofiel nodig. Eentje met de juiste mix aan verschillende soorten links. Daarom laat Meneer Octopus ook je huidige backlinks niet ongemoeid, maar kijkt hij waar er behoefte aan is.

Externe & interne linkbuilding

Wanneer we het over linkbuilding hebben, gaat het vooral over externe linkbuilding: het vergaren van links van andere domeinen naar jouw website. Maar je hebt ook veel hyperlinks op je eigen website die naar andere pagina’s van jezelf verwijzen. Oftewel, interne links.

Ook die interne links kun je zien als aanbevelingen. In feite geef je aan Google aan dat een pagina met veel interne links belangrijke of waardevolle informatie bevat. Meneer Octopus bekijkt waar de huidige kansen liggen en schrijft desnoods zelf een paar SEO teksten om nieuwe mogelijkheden te creëren en je rankings een boost te geven.

Lekker hoor.

Linkbuilding uitbesteden aan Meneer Octopus?

Genoeg geluld. Tijd voor actie. Je hebt kwalitatieve links nodig als je hoger in Google wilt komen. Daar kun je zelf achteraan gaan, maar de ervaring leert dat een professional efficiënter, doelgerichter en effectiever werkt. Bovendien kun je dan zelf gewoon weer door met het runnen van je bedrijf.

Daarom kun je je linkbuilding uitbesteden aan Meneer Octopus. Dan profiteer je meteen van:

 • een zeer uitgebreide analyse en effectieve strategie
 • meer autoriteit en online zichtbaarheid
 • hogere rankings in Google

Samenwerken?

Leuk! Neem vrijblijvend contact op met Meneer Octopus of vul onderstaand formuliertje in. Don’t worry, je zit nergens aan vast. Ook niet aan irritante nieuwsbrieven.

Zeg eens hallo.


  Anders nog iets?

  Dit doe ik ook allemaal.

  Laatste blogs.

  Beter dan dat boek op je nachtkastje.