SEO tekstschrijver:
Freelance copywriter voor je website

Je hebt ‘m vast wel eens gezien of gehoord: de SEO tekstschrijver die claimt je website bovenaan in Google te krijgen. Voor het weekend zelfs nog. Slecht nieuws. Dat is een loze belofte. Kan niet. Maar waarom heb je dan tóch SEO teksten nodig?

Zoekmachine optimalisatie gaat niet alleen over de teksten op je website. Ook over autoriteit en techniek, bijvoorbeeld. Maar dat neemt niet weg dat je geen SEO teksten nodig hebt. Integendeel zelfs! Je moet Google namelijk zo precies mogelijk laten weten waar je pagina’s over gaan. En dat doe je dan weer door de juiste woorden op de juiste plaats te zetten. Door geoptimaliseerde webteksten dus!

Daarbij draait het allemaal om balans. Een goede SEO tekstschrijver vindt namelijk de balans tussen zoekwoorden aan de ene kant en een lekker leesbare, overtuigende tekst aan de andere. Dankzij een jarenlange ervaring als copywriter weet Meneer Octopus die balans altijd feilloos te vinden. Iedere tekst opnieuw.

Wat kun je verwachten?

Als freelance SEO copywriter levert Meneer Octopus volledig geoptimaliseerde webteksten. Stijlvol geschreven en in een lekker leesbaar format. Compleet met SEO-technische elementen als de juiste headings (H1, H2, H3) en geperfectioneerde meta tags (die dingen die je in de zoekresultaten ziet).

Maar belangrijker nog, je krijgt een geoptimaliseerde webtekst die geschreven is voor je bezoekers. Niet alleen voor de zoekmachines. Informatieve, entertainende copy die ook écht iets toevoegt. Een tekst die verkoopt. En de zoekwoorden dan? Die worden er subtiel in verwerkt zodat ze amper opvallen – en toch hun waarde behouden.

Meneer Octopus schrijft SEO teksten voor:

 • dienstenpagina’s
 • productpagina’s
 • categoriepagina’s
 • blogs
 • nieuwsartikelen
 • en (lokale) landingspagina’s

Niet lullen, maar poetsen

Meneer Octopus kan je wel vertellen wat-ie kan, maar hij laat je liever zelf ervaren wat hij als SEO tekstschrijver voor je kan betekenen. Daarom kun je een gratis proeftekstje bij ‘m aanvragen. Geheel vrijblijvend. No strings attached. Hups, zo in je mailbox. Weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt.

seo tekstschrijver website

Werkwijze

Meneer Octopus schrijft zijn webteksten op basis van jouw informatie, een zorgvuldig uitgedachte contentstrategie en een groot zoekwoorden onderzoek. Dat houdt in dat-ie checkt welke zoekterm het beste resultaat op gaat leveren en welke semantisch gerelateerde termen daarmee samenhangen. 

Op die manier legt hij de basis voor een compleet artikel dat alle relevante facetten van het onderwerp behandelt en alle mogelijke vragen van de bezoeker meteen beantwoordt. Complete content, noemt-ie dat. Hij is ervan overtuigd dat de bezoeker dat graag ziet. En Google dus ook. 

Meer bezoekers dankzij complete content

Ruim 70% van de zoekopdrachten op Google zijn gedaan met zogeheten longtail keywords: langere varianten van zoekwoorden waar relatief weinig naar gezocht wordt. En waar dus ook relatief weinig concurrentie voor is. Dat betekent dat je veel makkelijker meer bezoekers kunt trekken met die longtail versies.

Een voorbeeldje? Goed. Daar gaan we. 

Stel, je wilt gevonden worden op de zoekterm ‘loodgieter Utrecht’. Want daar wordt, laten we zeggen, 300 keer per maand naar gezocht. Dan kan het goed zijn dat er nog honderden keren per maand extra gezocht wordt naar ‘loodgieter Utrecht’ in combinatie met termen als ‘spoed’, ‘goedkoop’, ‘centrum’, enzovoorts.

Met een uitgebreide zoekwoordanalyse legt Meneer Octopus daarom al die longtail zoekwoorden vast en verwerkt-ie ze in zijn SEO teksten. Om niet alleen te optimaliseren voor het originele zoekwoord, maar ook op alle varianten daarvan. Één tekst, meerdere zoektermen. En het potentieel volledig benut.

En webteksten die overtuigen

De teksten op je website dienen een doel. Dat kan zijn om iets te verkopen. Of om potentiële klanten contact met je op te laten nemen.  Wat je doel ook is, als copywriter schrijft Meneer Octopus zijn teksten naar dat doel toe. Op basis van beproefde psychologische principes wekt-ie de interesse van je bezoekers en wijst-ie ze de weg naar je belangrijkste knop.

meneer octopus freelance seo copywriter

Waarom heb je een SEO tekstschrijver nodig?

Een goede SEO tekstschrijver heeft schrijftalent, brede kennis van zoekmachine optimalisatie en een ruime ervaring met online marketing. Kleine kans dat je zelf over al die eigenschappen beschikt. En anders mis je waarschijnlijk wel de motivatie of heb je geen tijd om die waardevolle webteksten te schrijven. Anders was je hier niet. 

Hoe dan ook, Meneer Octopus heeft gelukkig ook dat talent, die kennis en die ervaring. Plus de motivatie en tijd. Het is immers z’n werk en hij wordt zelf blij van betere (en leukere!) teksten op websites. Schakel ‘m daarom in als SEO tekstschrijver en profiteer van:

 • een zeer uitgebreid zoekwoordenonderzoek
 • een zorgvuldig uitgedachte strategie en format
 • webteksten die inspelen op de intentie van de zoeker
 • copy die jouw toegevoegde waarde efficiënt communiceert
 • effectieve call-to-actions

Ook voor het optimaliseren van bestaande content

Heb je al een tekstschrijver voor je website, maar heeft hij of zij geen kaas gegeten van SEO? Of ben je dik tevreden over je huidige content, maar wil je een second opinion? Weten of er nog mogelijkheden onbenut zijn? Meneer Octopus kijkt graag even naar je teksten, geeft praktisch advies en gooit er desgewenst een lekkere SEO jus overheen.

tekstschrijver website

Maximaal rendement uit je SEO teksten

Spoiler alert: SEO bestaat niet alleen maar uit het plaatsen geoptimaliseerde teksten op je website. Dat zou te simpel zijn. Nee, hoe hoog je pagina’s in Google staan is afhankelijk van honderden factoren. En de SEO tekst is er daar maar één van. Maar wel een hele belangrijke!

Andere invloedrijke factoren zijn techniek en autoriteit. Dat een website snel laadt, een fijne navigatie kent en geschikt is voor mobiele apparaten zijn tegenwoordig vereisten voor een hogere positie in de zoekresultaten. En hoe hoger de autoriteit, hoe beter je website als geheel weet te scoren.

Meneer Octopus gaat daarom graag een stapje verder. Hij brengt technische verbeteringen aan om een ideale omgeving te creëren voor zijn SEO teksten. En met een beetje linkbuilding en content marketing verhoogt-ie de autoriteit van je website. Zodat niet alleen die ene pagina, maar al je pagina’s beter scoren.

Realistische resultaten

Meneer Octopus doet niet aan claims die hij niet waar kan maken. Hij schetst je liever een realistisch beeld. Dat voortkomt teleurstellingen. Dus wat kun je verwachten van nieuwe SEO teksten laten schrijven? Nou, in ieder geval betere posities in de zoekresultaten. Je website wat hoger in Google. Dat is wel zeker.

Maar hoeveel hoger precies? Moeilijk te zeggen. Dat is per slot van rekening afhankelijk van heel veel (onbekende) factoren. En direct bovenaan in Google? Zelden. Dat vergt nu eenmaal wat meer werk en geduld. Na een zoekwoord- en concurrentieanalyse geeft Meneer Octopus je graag een indicatie.

Waarom Meneer Octopus als tekstschrijver voor je website?

(inclusief tarieven)

Meneer Octopus is een freelance SEO tekstschrijver. Hij zit dus niet vast aan de regels van een online marketing bureau, maar is flexibel en betrokken bij je project. Want jouw resultaten zijn immers ook zijn resultaten. Bovendien heb je met Meneer Octopus één aanspreekpunt voor al je vragen. Wel zo handig.

Daarbij werkt Meneer Octopus op basis van een vaste prijs per tekst. Geen nacalculaties. Ook niet als dat betekent dat-ie veel langer bezig is dan gepland. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent. Maar hoeveel kost dat dan? Afhankelijk van het onderwerp, kun je denken aan €65,00 voor een tekst van ongeveer 300 woorden. En dat is inclusief:

 • uitgebreid zoekwoordenonderzoek
 • semantische analyse
 • geoptimaliseerde SEO-titel en meta-omschrijving
 • en eventueel relevante, interne links
Kortom, een volledig uitgewerkte SEO tekst die je alleen nog maar even hoeft te knippen en plakken. Beter wordt het niet.

Kennismakingsactie

Je wilt natuurlijk weten wat Meneer Octopus als SEO tekstschrijver voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen. Dat snapt-ie. Dus daarom bewijst hij graag z’n waarde met een gratis proeftekst. Hij gaat met alle plezier aan de slag om je te overtuigen van z’n kunnen. 

Vind je het niks? Dat kan. Even goede vrienden. Verdwijnt de tekst gewoon weer in de prullenbak. Ben je er echter enthousiast door geworden? En wil je een samenwerking met Meneer Octopus aangaan? Dan mag je ‘m vast wel kosteloos gebruiken. Zo is Meneer Octopus ook wel weer. 

Neem contact op met Meneer Octopus voor meer informatie of vul het onderstaande formulier in en ontvang je proeftekst binnen een paar dagen in je inbox!

Gratis proeftekst aanvragen