Met Meneer Octopus in zee gegaan.

Sorry voor de woordgrap.

Zichtbaar op het juiste moment

Zoekmachine optimalisatie (kortweg ‘SEO’ van het Engelse Search Engine Optimization) vormt de basis van iedere onderneming die online de juiste mensen, op het juiste tijdstip wil bereiken.

De basis van alle bedrijven die precies op het moment dat potentiële klanten naar hun diensten of producten zoeken zichtbaar willen zijn. Effectievere marketing bestaat haast niet.

Maar met honderden factoren die samen de zoekresultaten bepalen, lijkt het een behoorlijk intensieve en overweldigende klus om je website bovenaan in Google te krijgen. Bijna onmogelijk zelfs.

En dat is waar Meneer Octopus om de hoek komt kijken.

SEO uitbesteden aan Meneer Octopus

Meneer Octopus is een freelance SEO specialist. Eentje met alle kennis in huis om je hoger in Google te krijgen. Je SEO uitbesteden aan Meneer Octopus levert je onder andere het volgende op:

 • een kosten-effectieve marketing strategie
 • hogere posities in de zoekresultaten
 • meer bekendheid en exposure
 • een doelgerichte website
 • en natuurlijk meer bezoekers

Of je nu lokaal beter gevonden wilt worden of klanten wil bereiken op (inter)nationale schaal, Meneer Octopus helpt je om zichtbaar te zijn wanneer het moet.

seo uitbesteden

Werkwijze

Zoekmachine optimalisatie is geen trucje. Geen snelle oplossing. Het is een proces waar voortdurend wordt bijgestuurd en verbeterd. Alleen dat levert duurzame resultaten op. Daarom gaat Meneer Octopus graag een samenwerking aan voor de langere termijn.

Daarbij gelooft hij niet in een standaard aanpak. Maar wel in een gestructureerde werkwijze. Hij gelooft dat hoge posities voortvloeien uit een zorgvuldig uitgedachte SEO strategie. Speciaal afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf. Op de behoeften van jouw website. En van jouw doelgroep.

Zoekmachine optimalisatie diensten

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit meerdere onderdelen. Verschillende takken van sport die er samen voor zorgen dat je website op een hoge positie in de organische zoekresultaten komt te staan. Dus zonder in de zoekmachine te adverteren .

Soms zijn een paar van die onderdelen al op orde. Of wil je zelf ook wat dingen oppakken. Daarom hanteert Meneer Octopus een flexibele aanpak. Een aanpak die dan voornamelijk bestaat één of meerdere uit de volgende werkzaamheden:

Zoekwoorden onderzoek

Je SEO uitbesteden bij Meneer Octopus begint allemaal met de woorden die mensen in de zoekbalk typen. Een uitgebreide zoekwoorden analyse legt bloot welke relevante termen dat voor jouw onderneming zijn. Kortom, op welke woorden je gevonden wilt (en kunt!) worden.

Door de SEO strategie toe te spitsen op die termen trekt Meneer Octopus de juiste bezoekers naar je website. Precies de mensen die op zoek zijn naar wat jij aan te bieden hebt. Naar wat jij levert. Precies de mensen die er klaar voor zijn om klant te worden.

Technische verbeteringen

Meneer Octopus onderwerpt je website aan een technische SEO analyse. Daarmee brengt-ie relevante verbeterpunten in kaart. Zodat Google én potentiële klanten je website kunnen bezoeken onder de perfecte omstandigheden. De ideale gebruikservaring.

Je kunt daarbij denken aan het verbeteren van de structuur en navigatie, aan het versnellen van de laadtijd, aan het vinden en oplossen van links die niet werken en ga zo maar door. Criteria die bijdragen aan het gebruiksgemak – en aan een betere positie in de zoekresultaten.

Content creatie & optimalisatie

Op basis van de resultaten van het zoekwoordenonderzoek voert Meneer Octopus kleine aanpassingen door aan de content op je website.  Of hij schrijft nieuwe, overtuigende teksten voor je.

Want dankzij een jarenlange ervaring als seo copywriter weet-ie de content op webpagina’s namelijk zo in te richten dat Google exact weet waar ze over gaan. En dat bezoekers er de informatie vinden die ze zoeken. Win-win.

Linkbuilding

Een goede website is één, geoptimaliseerde content is twee en linkbuilding is drie. Het aantal en de kwaliteit van links naar een website bepalen namelijk voor een groot deel de autoriteit van die website. En oefenen daarmee een sterke invloed uit op de positie in de zoekresultaten.

Met een effectief linkbuilding plan vergroot Meneer Octopus die autoriteit. Hij zorgt ervoor dat je links op relevante, betrouwbare websites verdient. Waarmee-ie en passant ook nog wat extra bezoekers trekt buiten de zoekmachines om. Mooi meegenomen.

Lokale SEO

Veel mensen zoeken lokale oplossingen voor hun problemen. Logisch ook, want waarom zou je bijvoorbeeld een loodgieter uit de andere kant van het land laten komen als er ook eentje om de hoek zit? Maar dan moeten ze wel eerst weten dat-ie om de hoek zit.

Met lokale seo maakt Meneer Octopus je extra goed zichtbaar voor die mensen. Voor de mensen uit de regio waarin jij werkzaam bent. Dat geeft ze meer vertrouwen in jouw onderneming dan in die van de concurrent. En dat geeft jou meer klanten.

Waarom Meneer Octopus?

Er zijn veel SEO specialisten. En ook veel SEO bureaus. Maar bij allemaal draait zoekmachine optimalisatie om dezelfde dingen: techniekcontent en autoriteit. Je SEO uitbesteden aan Meneer Octopus omvat het hele plaatje.

Hij houdt het daarbij graag simpel en duidelijk voor je. Je hoeft dus geen rapporten vol technische termen en moeilijk interpreteerbare data van ‘m te lezen. Heb je toch ook helemaal geen tijd voor?

Nee, hij investeert z’n tijd liever in de daadwerkelijke zoekmachine optimalisatie. Daar betaal je immers ook voor. Maar je wilt natuurlijk wel weten wat dat oplevert. En daarom ontvang je op het afgesproken tijdstip een beknopte en duidelijke rapportage met

 • wat er gedaan is
 • wat de impact daarvan is geweest
 • de vervolgstappen

Daarnaast kun je altijd je telefoon pakken en een belletje geven of een appje sturen, mocht je nieuwsgierig zijn naar de actuele stand van zaken. Kijkt-ie meteen even voor je.

Meteen je SEO uitbesteden?

Want misschien zoekt er vandaag wel iemand op Google naar jouw product of dienst. En jij staat (nog) niet tussen de zoekresultaten. Daarom kun je bij Meneer Octopus direct je SEO uitbesteden of eerst een scherpe analyse met handig advies aanvragen. Weet je precies waar je aan toe bent. Geheel vrijblijvend, natuurlijk. Je zit nergens aan vast.

Vul onderstaand formuliertje in of neem op een andere manier contact op met Meneer Octopus.

Zeg eens hallo.


  Anders nog iets?

  Dit doe ik ook allemaal.

  Laatste blogs.

  Beter dan dat boek op je nachtkastje.