Wat kost een blog?

De prijs voor het laten schrijven van een blog varieert van €10 tot wel €400 of meer. De kosten hangen af van het onderwerp, de lengte en van de skills of ervaring van je tekstschrijver.

Sjonge, dat zijn grote verschillen in de kosten voor het laten schrijven van een blog.

Yes, dat klopt. Not all blogs are created equal, zullen we maar zeggen. Wil je echt waarde toevoegen en meer klanten trekken met je blog? Dan moet je meer investeren dan wanneer je alleen maar wat content wil hebben om te delen op social media. Het doel bepaalt de inhoud. En die inhoud bepaalt onder andere weer de prijs.

Het ene onderwerp is het andere niet.

Jij mag dan wel een expert zijn in je vakgebied, een copywriter of content creator is dat natuurlijk niet. Wil je zonder al teveel gedoe een blog laten schrijven? Dan moet die tekstschrijver research doen om iets te kunnen schrijven wat überhaupt ergens op slaat. Je snapt dan wel dat een blog over integraal business proces management over het algemeen wat meer kost dan content over de laatste trends op het gebied van herensokken.

PS. Als je meerdere blogs wil laten maken, dan scheelt dat weer in de research kosten. Daarom verlagen tekstschrijvers vaak hun prijs bij grotere projecten of een blogabonnement.

Lengte.

Ook dit zal je niet verbazen: lange blogs kosten meer dan korte blogs. Wil je gewoon even snel antwoord geven op een veelgestelde vraag als ‘wat kost een blog’ en daarmee scoren in Google? Dan is dat waarschijnlijk goedkoper dan het laten schrijven van een monsterartikel van 5.000 woorden waarin je 34 tips geeft voor het matchen van gekleurde herensokken bij je outfit.

blog schrijven kosten en blogger prijzen

Skills en ervaring van je blogger of copywriter.

Tekstschrijvers zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld huismoeders die wel een vlot tekstje kunnen schrijven en via schrijversplatformen wat bij willen verdienen en de ervaren copywriter die ervoor gestudeerd heeft (ik val onder die laatste categorie). Ik hoef je niet uit te leggen dat een blog van de één duurder is dan een blog van de ander.

Oh, en vergeet de SEO niet!

Zeker bij het bloggen is zoekmachine optimalisatie of SEO belangrijk. Je wilt namelijk vaak wel dat je blogs goed gevonden worden. Je wilt hoger in Google komen. Het liefst bovenaan zelfs, dus zoek je een SEO tekstschrijver om je uit de brand te helpen. Logisch. Maar als je wil dat je blogs of andere website teksten ook nog goed geoptimaliseerd zijn, dan moet je daar natuurlijk wel voor betalen…

En dan heb je ook nog uurtarieven en een prijs per woord of per tekst.

Alsof het nog niet ingewikkeld genoeg was. De ene blogger rekent een uurtarief en een ander kiest weer voor een prijs per woord, per tekst of per project. Persoonlijk hanteer ik een vaste prijs per tekst, want dat heeft een hoop voordelen voor ons allebei:

  • je weet van tevoren wat het je gaat kosten
  • je betaalt niet extra als ik toevallig even geen inspiratie heb en er daardoor eens wat langer over doe
  • en we hoeven niet eindeloos te discussiëren over een woordje meer of minder (je brengt voor extra korting geen schroeven terug naar IKEA omdat je denkt dat die Bestå kast ook met maar twee schroefjes aan de zijkant wel blijft staan, toch?)

Mijn tarieven.

Wat kost een blog bij Meneer Octopus himself? Nou, ik schrijf jouw blog al vanaf €75. En dan hebben we het over een kort blogje (300-400 woorden) over een relatief eenvoudig onderwerp. Natuurlijk wel lekker geschreven in je eigen tone of voice, geoptimaliseerd voor de zoekmachines en zó aangeleverd dat je ‘m alleen nog maar hoeft te knippen en te plakken.

Het schrijven van je blog uitbesteden?

Je weet me te vinden.


Ik wil een blog

Zeg eens hallo.


    Laatste blogs.

    Beter dan dat boek op je nachtkastje.